Cine vrea să fie milionar?
Să sperăm că toată lumea a răspuns afirmativ la această întrebare despre a deveni milionar.
Am extras dintr-un articol citit de curând câteva ponturi de care este necesar să ţinem cont dacă dorim să devenim milionari sau dacă aspirăm la un nivel de trai mai ridicat.
Se pare că nu este atât de dificil să devii milionar dacă ţii cont de următoarele 7 sfaturi. 😉
1.Este necesar să ai un plan financiar.
Este un lucru să spui că vrei să investeşti o anumită sumă pentru a începe o afacere care mai apoi să îţi aducă atât de mult profit încât să devii milionar. Şi este cu totul diferit să te asezi şi să scrii un plan realist prin care să transformi acest obiectiv în realitate.
“Planul scris te determină să treci la acţiune”spune Stewart Welch de la Welch Group din Birmingham.
“Calculează ce este necesar să câştigi şi cum să învesteşti”. Planul nu este doar obiectivul, el este totul – visele, ţintele, opțiunile.
2.Investeşte acum.
Acest lucru ar trebui să fie evident. Dar, ai fi surprins să afli cât de mulţi oameni încep să economisească doar după 30, 40 sau chiar 50 de ani. Așa că îţi reamintesc din nou. Dacă începi să pui bani deoparte când eşti mai tânăr, atunci vei avea mai mult timp pentru a deveni milionar.
3.Fii modest.
Am înțeles că munceşti din greu și doreşti să te bucuri de roadele muncii tale, dar dacă cheltui neglijent salariul fără să te gândeşti la ziua de mâine, atunci cum te aștepţi să îţi atingi obiectivele financiare?
Să fii modest este de fapt un obicei pe care milionarii îl împărtăşesc, ei fac acest lucru.
Să fii modest înseamnă să:
*plăteşti cu numerar în loc să foloseşti carduri de credit;
*îţi cauţi un al doilea loc de muncă, astfel încât să ai mai multe surse de venit;
*începi propria afacere, etc.
4.Transformă-ţi pasiunea într-o afacere.
Vorbind de mai multe surse de venit, nu a fost niciodată mai ușor să găsești un loc de muncă secundar. Dar de ce să nu câştigi bani în plus prin a face ceea ce îţi place? Nu sunt puţin cei ce şi-au transformat pasiunile în surse de venit precum: persoanele ce vând lucruri făcute “handmade”, tineri foarte buni la diferite materii ce oferă meditaţii etc.
Pentru a începe, accesează-ți punctele forte, calculează timpul de care ai nevoie, de câţi bani ai nevoie pentru a începe şi cercetează piaţa.
5.Elimină datoriile.
Când cheltuieşti o sumă considerabilă lunar pe o rată a dobânzii devine o provocare să mai economiseşti. De aceea, este important să scapi de această rată cât mai curând posibil.
Un exemplu ar putea fi să îţi înlocuieşti maşina ce o deţii în prezent cu o altă maşină (pentru care costurile cu întreţinerea şi carburantul sunt mai mici), astfel economiseşti şi reuşeşti să îţi elimini datoria. Fă tot ceea ce îţi stă în putere! Odată eliminată datoria poţi începe să economiseşti banii ce îi cheltuiai pe dobândă.
6.Automatizează-ţi economiile.
Este necesar să îţi stabileşti o sumă sau un procent din salariu pe care doreşti să îl pui deoparte şi care să fie retras lunar şi transferat în contul tău de economii. Acest lucru te va împiedica să cheltui mai mult decât ţi-ai propus.
7.Obţine sfaturi profesionale.
În cele din urmă, întâlnirea cu un planificator financiar profesionist vă poate ajuta să vă stabiliţi direcţia de orientare , vă poate sfătui cu privire la investițiile care ar fi avantajoase și cele pe care este necesar să le evitaţi.
Cheltuieşte mai puţin decât câștigi, mai ales atunci când începi să câștigi mai mult!
Sursă articol: https://www.entrepreneur.com/article/284166 Postăm articole cu tema investițiilor pentru că oferim servicii de:
1.Consultanță financiară;
2.Orientare în carieră;
3.Coaching de performanţă.
Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro