Cea mai inteligentă metodă de a investi 200.000 lei
Cea mai inteligentă metodă de a investi 200.000 lei, potrivit directorului executiv al companiei Wealthfront
Primul lucru de care trebuie să se asigure fiecare individ, în drumul său spre o viață financiară stabilă și prosperă, sunt achitarea datoriilor existente, înclinarea balanței spre cheltuieli consistent mai reduse față de venitul lunar și constituirea unui fond de rezervă ce înglobează cheltuielile pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.
Toate aceste lucruri trebuie asigurate înainte de a începe orice investiție pe termen lung.
Această întrebare a survenit inițial în Quora – o rețea de schimb de cunoștințe, locul în care oamenii cu perspective unice găsesc răspunsuri la cele mai dificile întrebări și probleme pe care le poți întâmpina.
Răspunsul este oferit de Adam Nash, director executiv al Wealthfront, în cadrul rețelei Quora.
Î: În condițiile actuale ale pieței, dacă cineva dispune de 200.000 lei în ce ați recomanda să investească?
R: Permite-mi să încep prin a remarca faptul că situația financiară a fiecarei persoane este diferită, astfel răspunsul adecvat realității poate varia foarte mult.
Însă, ducând situația la modul general, în cadrul Wealthfront primul lucru pe care îl recomandăm prioritar fiecărei persoane, pentru a avea o viață financiară stabilă, sunt:
- achitarea datoriilor existente,
- înclinarea balanței spre cheltuieli consistent mai reduse față de venitul lunar
- constituirea unui fond de urgență ce înglobează cheltuielile pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.
Plecând de la premiza că cele menționate anterior sunt asigurate, Wealthfront recomandă investițiile în portofolii low cost, eficiente fiscal și foarte diversificate. Studiul efectuat de către DALBAR – o firmă de cercetare din Boston arată clar cele două motive pentru care investitorii individuali au o performanță slabă în cadrul pieței. Astfel, ei plătesc prea multe taxe și investițiile lor sunt supuse erorilor comportamentale. Momentul intrării sau ieșirii în și din cadrul pieței este cea mai mare greșeală comportamentală a investitorilor individuali, deoarece ei se concentrează prea mult asupra situației actuale a piețelor. Piețele fluctuează crescător și descrescător. Beneficiul unei investiții pasive pe termen lung este automatizarea câștigului și investiției, ignorând, așadar, impulsurile emoționale generate de fluctuațiile pieței.
Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te lași expus puterii capitalizării, să păstrezi un nivel minim al taxelor și nu în ultimul rând diversitatea și inteligența.
Articol sursă:
http://www.inc.com/quora/wealthfront-ceo-smartest-way-to-invest-50k.html?cid=sf01002&sr_share=facebook
Postăm articole cu tema investițiilor pentru că oferim servicii de:
1. Consultanță financiară;
2. Contabilitate și salarizare;
3. Audit dosar personal.
Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro