În aria vânzărilor toţi clienţii trăiesc sub imperiul primei impresii. Ceea ce înseamnă că, deseori, decid în primele câteva secunde dacă îţi acordă încredere, atenţie şi timp atunci când îi abordezi pentru prima dată.
Cum sună însă multe dintre abordările noilor clienţi ale oamenilor de vânzări?
„Buna ziua, numele meu este X, vă sun din partea companiei Y şi vreau să vă prezint serviciile / produsele mele.” Iar tonul vocii omului de vânzări comunică foarte clar următorul mesaj nerostit: „nu-mi place ceea ce fac, știu că te deranjez, iartă-mă, vreau să-ţi vorbesc despre ce am eu, poate te interesează”.
Plecând de la această realitate, iată câteva recomandări:
#1 Sună întotdeauna având un motiv clar, simplu şi de interes pentru interlocutor.
Te asigur că nimeni nu-şi doreşte să asculte prezentarea serviciilor sau produselor tale. În general, clienţii îşi doresc să primească ceva de valoare cu minimum de efort şi de risc. Fiind conştient de valoarea acestui motiv pentru interlocutor, vei avea entuziasm şi încredere în glas, ceea ce este extrem de important pentru a face o bună primă impresie.
#2 Începe conversaţia cu „vă mulţumesc că mi-aţi răspuns” şi evită „mă scuzaţi că vă deranjez”.
Daca îl deranjai cu adevărat, nu ţi-ar fi răspuns la telefon. O variantă mai bună este să mulţumeşti clientului că a răspuns unui apel de pe un număr necunoscut şi să verifici dacă este, într-adevar, interlocutorul pe care-l cauţi.
#3 Evită întrebările „aveţi timp să stăm de vorbă” sau „vă pot răpi 3 minute”.
Pentru că nimeni nu are timp. Nici măcar 3 minute. Întreabă clientul dacă poate vorbi acum sau altă dată. Dacă clientul te întreabă despre ce este vorba, atunci mai mult ca sigur are timp acum.
#4 Prezintă-te foarte pe scurt, ca să ştie clientul cine eşti şi de unde să te ia.
Fără prea multe detalii, însă este necesară această etapă, altfel clientul va intra la bănuieli.
#5 Comunică motivul pentru care suni şi fă tot posibilul să-l determini pe client să vorbească.
Spre exemplu, „v-am sunat să vă ofer gratuit asta şi aş vrea să ştiu cum vi se pare propunerea mea”. Cu cât clientul începe să vorbească mai devreme şi mai mult, cu atât sunt mai mari şansele tale să deschizi cu succes un nou proces de vânzare.
Sursă articol: https://www.linkedin.com/pulse/cum-sa-faci-o-prima-impresieexcelenta-din-primele-secunde-enescu?trk=hp-feed-article-title-like
Postăm articole legate de vânzări pentru că oferim:
1. Training în vânzări;
2. Coaching de carieră;
3. Servicii de recrutare.
Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro
Una din cele mai mari provocări întâlnite pe parcursul vieții este păstrarea unui echilibru job-viață personală. Oamenii au diferite abordări în ceea ce privește planul profesional:
- Cei cu program fix
- lucrează 40 de ore/săptămână; nici mai mult, nici mai puțin.
- se vine și se pleacă la o ora stabilită.
- realizează taskurile eficace, ca timp și calitate.
- se bucură de viața personală și timpul liber și rămâne fericit cu o creștere mediocră a carierei.
- Cei cu un program fix+ore complementare
- lucrează întotdeauna mult, 60-80 ore/săptămână.
- de obicei ajunge târziu, dar și pleacă târziu. Lucrează în majoritatea weekend-urilor.
- își ia angajamente la nivel înalt, la început se chinuie puțin dar reușește să livreze.
- impactare negativă asupra vieții personale și asupra sănătății. Ia foarte puține zile de concediu. Crește repede în primii ani de carieră, dar mai puțin în anii următori.
- Cei cu un program variabil
- diversifică timpul de lucru.
- dacă situația o cere, rămâne peste programul de lucru pentru a-și finaliza task-ul, dar în perioadele mai puțin aglomerate, termină programul mai devreme pentru a-și petrece timp cu familia.
- sunt oameni de încredere și cea mai bună alegere pentru echipele în care lucrează.
- menține un echilibru între viața profesională și cea personală; se descurcă la fel de bine și la birou și pe plan personal.
- Cei care ”chiulesc”
- acestea sunt diferite tipuri de persoane care pierd timpul .
- unii lucrează ineficient și pretind că lucrează mai mult.
- unii se ocupă de alte activități în timpul orelor de la birou și ajung să rămână până târziu pentru a-și finaliza sarcinile.
- unii caută să lucreze mai puțin, cu atât mai mult dacă nu sunt ”prinși”.
- când sunt puși față în față cu rezultatele de proastă calitate sau lipsa progresului, dau vina pe ceilalți sau găsesc scuze.
O întrebare pe care probabil o adresezi este care din aceste stiluri este mai bun pentru tine? Depinde de ce îți dorești să primești din partea job-ului tău.
O persoană care are responsabilități familiale, va dori să petreacă mai mult timp cu cei dragi și dezvoltarea profesională va fi mai puțin prioritară. Posibil să aibă surse variate de venit. Se poate încadra cu ușurință în categoria ”1. program fix”.
Pentru cineva care e concentrat pe creșterea în plan profesional și creșteri salariale și care, totodată, are mai puține responsabilități familiale, poate alege categoria ”2. +ore complementare”. Cei care au nevoi financiare mai mari (care au împrumuturi bancare, costuri medicale) sau încearcă să se stabilizeze (vor să impresioneze o fată și familia acesteia pentru o cerere în căsătorie) adesea intră în categoria aceasta.
Dacă ești în floarea devoltării carierei tale și vrei să menții un echilibru între casă și birou, dar încă nepregătit pentru a te dedica 100% uneia din aceste categorii, poți alege categoia ”program variabil”.
Categoria celor care trag chiulul sunt de obicei cei care se pregătesc pentru un alt obiectiv pe care și l-au propus, de exemplu pregătirea pentru un examen sau schimbarea profesiei.
Primești un salariu pentru acele 40 de ore/săptămână. E important să ajungi la ora 9:00 și să faci totul cât mai eficace pentru a finaliza activitățile înainte de ora 18:00. Tot ceea ce faci în acest interval de timp, e important să le faci cât mai bine posibil.
Job-ul de la 9:00 la 16:00 te va ajuta să ”meriți” acel salariu, însă va fi insuficient dacă vei dori să crești pe plan profesional. Dacă vrei să te devolți pe plan profesional e important să aloci timp suplimentar. De la 18 la 21:00, caută noutăți despre domeniul în care lucrezi, documentează-te cu privire la diferite activități prin care îți poți îmbunătăți modul în care realizezi task-urile.
Creșterea pe plan profesional vine în urma a ceea ce faci în intervalul acela de 3 ore. Va fi puțin timp în timpul săptămânii pe care îl poți dedica celor dragi, de aceea în weekenduri, concedii, zile libere e important să petreci cât mai mult timp cu familia.
Sursă articol: https://www.linkedin.com/pulse/work-9-6-salary-career-souvik-roychoudhury?trk=hp-feed-article-title-like
Postăm articole legate de carieră pentru că oferim:
1. Coaching de performanţă;
2. Coaching de carieră;
3. Servicii de recrutare.
Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro