Cum îți sunt restabilite conexiunile neuronale prin transmiterea unei nemulțumiri

Good luck

Cercetările arată că, cei mai mulți oameni se plâng o dată pe minut în timpul unei conversații obișnuite. Este tentant, deoarece protestând, omul se simte bine, dar la fel ca multe alte lucruri care sunt plăcute, cum ar fi fumatul, nemulțumirile nu sunt bune pentru tine.

Creierul tău iubește eficiența, iar atunci când se repetă un comportament, cum ar fi stările de nemulțumire, neuronii se ramifică unul pe altul pentru a facilita fluxul de informații. Acest lucru permite ca acest comportament să se repete în viitor atât de ușor, că de fapt nici măcar nu ți-ai putea da seama că o faci.
Nu poți da vina pe creier. Cine ar vrea să construiască un pod temporar de fiecare dată când trebuie să traverseze un râu? Are mai mult sens construirea un pod permanent. Astfel, legăturile dintre neuroni devin permanente.

Nemulțumirile repetate determină creierul ca pe viitor sa protesteze mai mult. De-a lungul timpului, constați că este mai ușor să fii negativ decât să fie pozitiv, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Acesta devine comportamentul tău implicit, care schimbă modul în care oamenii te percep.
Nemulțumirile dăunează și altor zone ale creierului. Cercetătorii de la Universitatea din Stanford au demonstrat că plângerile au implicații negative asupra gândirii inteligente și a capacității de soluționare a problemelor. Acestea au de asemenea un impact negativ asupra sănătății.
Atunci când te plângi, corpul tau eliberează cortizol, hormonul stresului. Acesta este responsabil cu dirijarea oxigenului în sânge și de nivelul de energie. De asemenea, cortizolul suplimentar eliberat plângându-te frecvent afectează sistemul imunitar și face creierul mai vulnerabil la accidente vasculare cerebrale.

Nu ești doar tu…
Din moment ce ființele umane sunt în mod inerent sociale, creierul nostru în mod natural și inconștient, imită stările celor din jurul nostru, în special oamenii cu care ne petrecem o mare parte din timp, cum ar fi de exemplu colegii de la muncă. Acest proces se numește oglindire neuronală și este baza pentru abilitatea noastră de a simți empatie. Trebuie să fii precaut cu privire la petrecerea timpului cu oameni care se plâng despre tot. Cei care se plâng doresc ca oamenii să se alăture lor, astfel încât aceștia să se poată simți mai bine.
Soluții
Există două lucruri pe care le poți face atunci când simțiți nevoia de a vă plânge.
Acestea sunt reprezentate de cultivarea unei atitudini de recunoștință, respectiv a unei atitudini pozitive. Astfel, atunci când simți că te plângi, schimbă atenția la ceva pentru care ești recunoscător. Dedicând timp pentru a conștientiza lucrurile pentru care ești recunoscător, nu este doar un lucru indicat, ci reduce hormonul stresului cu 23%. De fiecare dată când vă confruntați cu gânduri negative sau pesimiste, utilizați acest lucru ca un indiciu pentru a schimba ceva. În timp, o atitudine pozitivă va deveni un mod de viață și astfel veți fi mai productivi.
Începeți cu ceva pozitiv. Ar putea părea contraintuitiv a începe o plângere cu un compliment, însă pornind cu un gând pozitiv împiedică persoana cealaltă să devină defensivă.

Fii specific. Atunci când ne plângem, cea mai mare greșeală pe care o putem face este să ne gândim la fiecare incident minor din ultimii ani; e important să luăm în calcul doar situația actuală și să fie cât mai specific posibil. În loc de a spune: „un angajat al tău a fost grosolan cu mine”, descrie exact ceea ce a făcut angajatul care părea nepoliticos.

Finalizează într-un mod pozitiv. Dacă terminați reclamația cu „eu nu fac cumpărături aici din nou,” persoana care ascultă nu are nici o motivație de a acționa asupra reclamației. În schimb o atitudine precum:”mi-ar plăcea să lucrezi la acest lucru, astfel încât să menținem relația noastră de afaceri intactă” poate conduce la rezultatul dorit și la îndepărtarea sursei generatoare de nemulțumire.

Sursă articol: http://www.huffingtonpost.com/dr-travis-bradberry/how-complaining-rewires-y_b_13634470.html

Postăm articole legate de Consultanţă pentru că oferim:
1. Coaching de performanţă;
2. Coaching de carieră;
3. Servicii de Consultanţă în sistem legal.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro .

8 greşeli ce fac un bun angajat să plece

8 greseli

Atunci când se fac greşeli într-o companie, cei mai buni angajaţi sunt primii care pleacă pentru că ei au cele mai multe opţiuni. Interesul lor prentru job nu se pierde deodată, ci se disipă încet, treptat.
Pentru a reţine talentul în companie, este necesar ca managerii să înţeleagă ce fac greşit şi să evite repetarea unor astfel de comportamente.
Următoarele practici sunt de eliminat, pentru a reţine angajaţii de top:
1. Elaborează multe reguli absurde
Companiile au nevoie de reguli, este ceva prestabilit, însă în crearea lor este necesară o bună judecată. Chiar şi o simplă politică de prezenţă poate irita angajaţii.

2. Un tratament egal
Această tactică funcţionează la şcoală, la job lucrurile sunt diferite. Tratarea tuturor în mod egal le arată angajaţilor de top că indiferent de gradul de perfomanţă, vor fi trataţi la fel ca angajaţii ce au ca activitate principală urmărirea ceasului în aşteptarea terminării programului de lucru.

3. Tolerează perfomanţa scăzută
Se spune că în formațiile de jazz, trupa este la fel de bună ca cel mai slab membru; indiferent cât de talentaţi ar putea fi ceilalţi membri, toată lumea îl aude pe acesta din urmă. Același lucru este valabil și pentru o companie. Atunci când se tolerează performanţa scăzută, se trage în jos toată echipa, în special cei mai performanţi membri.

4. Evită să recunoască realizările angajaţilor
Recompensarea realizărilor, performanţelor individuale demonstrează consideraţie. Este necesar ca managerii să comunice cu angajaţii pentru a afla ce îi motivează, pentru unii poate fi vorba de o mărire de salariu, pentru alţii de recunoaştere publică. Task-urile bine făcute necesită recompensare!

5. Arată indiferenţă oamenilor
Mai mult de jumătate din persoanele care părăsesc locul de muncă fac acest lucru din cauza relației cu șeful lor. Companiile inteligente se asigură că managerii lor știu cum să menţină echilibru între latura profesională şi cea umană.
Acest tip de manageri sărbătoresc succesele angajaților lor şi empatizeză cu cei care trec prin situaţii dificile. Companiile care nu reuşesc să remedieze acest aspect, se vor confrunta mereu cu fluctuaţii de personal. Este imposibil să lucrezi pentru cineva timp de opt ore pe zi, atunci când acesta nu este implicat personal și pare să îi pese doar de productivitatea ta.

6. Arată oamenilor doar o parte din ceea ce înseamnă compania
Poate părea eficient să transmitem angajaţilor task-uri şi apoi să trecem mai departe. Dar a lăsa deoparte imaginea de ansamblu, reprezintă un adevărat ruinător de performanţă. Angajaţii ce doresc să performeze la job, depun un efort mai mare pentru că le pasă cu adevărat, însă pentru toate acestea este necesar ca ei să aibă un scop.

7. Împiedică angajaţii în dezvoltarea propriilor pasiuni
Furnizarea de oportunități pentru dezvoltarea pasiunilor îmbunătățește productivitatea și satisfacția angajaţilor la locul de muncă.

8. Uită de partea distractivă a job-ului
Este necesar ca angajaţii să se distreze la job, să facă lucrurile cu plăcere, în caz contrar lucrurile sunt greşite. Atunci când se şi distrează muncind, oamenii dau tot ce au mai bun. Ideea este simplă: dacă munca este distractivă, se va reflecta atât în performanţă cât şi într-un timp mai lung petrecut la birou sau chiar în cadrul comapniei.
Sursă articol: http://www.forbes.com/sites/travisbradberry/2016/09/07/8-bad-mistakes-that-make-good-employees-leave/2/#e796001a8ff8
Postăm articole pe tema Resurselor Umane pentru că oferim:
1. Servicii de Recrutare;
2. Servicii de Administrare de Personal;
3. Servicii de Consultanţă în sistem legal.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro .

6 moduri prin care îi poți demonstra intervievatorului că îți dorești job-ul

6-sugestii-pt-interviu

Te pregătești pentru un interviu? Ești nerăbdător să îi spui intervievatorului că îți dorești acest job și nu orice job?
Intervievatorii discută deseori, după un interviu, că nu sunt foarte siguri de motivația candidatului pentru job-ul pentru care aplică.

La nivel emoțional, este normal să dorim ca oamenii din jurul nostru să recunoască unicitatea mediului în care ar urma să lucreze. Totodată există o explicație la nivel logic pentru care dorim un candidat entuziasmat – cu toții vrem să lucrăm cu un coleg entuziasmat 🙂

Dacă o persoană nu este atât de entuziasmată cu privire la compania în care urmează să lucreze, este puțin credibil că va fi energic și proactiv după ce va începe activitatea.

Așadar, știi că îți dorești un job, întrebarea este, cum îi arăți intervievatorului că tu într-adevăr îți dorești postul respectiv?

1. Fă-ți temele

Înainte de a intra în sala de interviu, fă-ți temele. Nu a fost vreodată mai ușor, cu volumul de informații pe care îl găsim în online, așa că nu ai o scuză să te prezinți nepregătit. Alocă-ți timp pentru a căuta informații pe site-ul companiei, caută profilele de Linkedin ale angajaților; printr-o cercetare atentă vei putea să îți faci o idee cu privire la ADN-ul și cultura organizației, astfel vei putea reflecta aceste informații pe durata interviului.

Astfel îi demonstrezi intervievatorului că făcând această căutare, ești interest de postul oferit de companie.

2. Practica conduce la perfecțiune

De asemenea, poți lua în considerare câteva din întrebările cheie pe care le-ai putea primi și să pregătești răspunsurile pe care ai dori să le oferi.

Studiază cu atenție responsabilitățile job-ului și informațiile din CV-ul tău. Sunt proiecte, training-uri sau exemple de la job-urile anterioare care ar fi relevante? E important să ai detalii cât mai clare, despre care să poți discuta.

Repetă răspunsurile cu voce tare, înainte de interviu și poți chiar ruga pe cineva să te asculte și să îți ofere feedback.

Acest mod de pregătire îi va demonstra intervievatorului că ți-ai alocat timp în pregătirea pentru acest interviu și că te interesează această oportunitate.

3. Adresează întrebări

Interviul în sine reprezintă o oportunitate de a afla mai multe despre rol și despre companie. Ia în considerare să întrebi dacă postul este unul nou creat. Dacă nu, cum a evoluat?

Întreabă despre modul de evaluare și instrumentele pe care le vei avea pentru a te asigura că vei depăși așteptările. Poți afla câteva informații despre cultura organizatională din aceste întrebări.

Adresând întrebări pertinente va demonstra, în primul rând, că te interesează suficient de mult postul încât să îți aloci timp dinainte pentru pregătire. În al doilea rând, faptul că te interesează să afli cât mai multe despre post, intervievator și companie. În ultimul rând vei putea să îți întărești răspunsurile bazându-te pe informațiile pe care le obții, astfel demonstrând atenție pe timpul interviului.

4. Fii atent la comunicarea non-verbală

Un zâmbet, un contact vizual, o strângere de mână fermă și controlarea gesturilor în timp ce vorbești, contribuie la transmiterea entuziasmului.

5. Concluzia finală

Odată finalizată etapa de întrebări și răspunsuri, înainte de a părăsi sala, gândește-te să oferi o concluzie scurtă de 1-2 minute care să însumeze interesul și motivația ta față de postul oferit de companie.

Aceasta este ultima șansă de a face o impresie bună, așa că fii clar și precis – posibil ca intervievatorul să își amintească acest ultim moment, așa că să fie unul bun.

6. Revino cu un ”mulțumesc”

Ultimul lucru pe care îl poți face este să revii după interviu cu un e-mail de ”mulțumesc”, astfel evidențiezi dorința ta de a face parte din companie și de a ocupa postul respectiv. Acesta este modul politicos și profesional în care să finalizezi un interviu de succes.

Sumarizând, entuziasmul și interesul față de un post și o companie, precum și modul în care îl expui și transmiți în cadrul interviului, presupune o bună pregătire înainte de discuția propriu-zisă; de la căutarea informațiilor cu privire la companie, la punctualitate, prezentare și follow-up după interviu.

Sursă articol: https://www.linkedin.com/pulse/6-ways-show-your-interviewer-you-really-want-job-christopher-dottie?trk=hp-feed-article-title-like

Postăm articole pe tema Resurselor Umane pentru că oferim:
1. Servicii de Recrutare;
2. Servicii de Administrare de Personal;
3. Servicii de Consultanţă în sistem legal.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .