4/5 Regina
Regina a fost angajată ca Director vânzări. Experiența și expertiza erau extraordinare, gândire analitică iar colegii se înțelegeau foarte bine cu ea. Totuși, Regina nu răspundea la telefon clienților. Era foarte reticentă în privința activităților de vânzări. Și VP-ul Reginei era de acord că aceasta nu era pe postul potrivit. Regina a lucrat în companii mult mai mari, în care procesul de vânzare era mult mai definit și structurat. Regina nu se avânta într-o discuție, nu ”se murdărea” și asta era marea provocare.
Directorii de vânzări sunt plătiți foarte bine și nu mai era o altă poziție în companie pe care ar fi putut-o muta pe Regina și nici nu ar fi fost încântată să renunțe la postul de Director de vânzări.
Am vorbit cu Regina și am încheiat o înțelegere amiabilă prin care aceasta renunța în a mai lucra în cadrul companiei, în schimbul unei scrisori de referință și a unei amortizări financiare.
În cadrul interviului, ar fi fost bine să îi adresăm Reginei următoarea întrebare: ”Cu ce crezi că este diferit acest mediu de celelalte în care ai mai lucrat? Ce ajustări în stilul tău de a lucra ar fi nevoie să faci pentru a avea succes în această companie?”
5/5 Iris
Iris a lucrat timp de 10 săptămâni ”dureroase”. În această perioadă și-a terorizat colegii încât acestora le era teamă să vorbească cu ea. Iris a fost angajată ca și recepționeră, dar le-a spus tuturor ” de fapt sunt Office Manager”. Iris era calificată pentru job, însă obișnuia să le spună oamenilor ce să facă și a continuat cu acest obicei și la noul job.
La job-ul anterior, directorul executiv i-a spus ” eu conduc afacerea, tu conduci biroul”. Iris era rigidă, deloc flexibilă. Am fost nevoiți să renunțăm la ea în a 10-a săptămână.
La interviul cu Iris, nu s-a validat cu ea cum s-ar simți în legătură cu resposabilitățile job-ului, să răspundă la telefon, să lucreze pe același nivel cu colegii ei. Nu a fost întrebată cum s-ar simți să schimbe denumirea postului și identitatea de la Office Manager și ”mâna dreaptă a directorului” la recepționeră.
Iris s-a descurcat prost în noul ei rol. S-a simțit ca și cum ar fi renunțat la un statut înalt, în momentul în care fostul ei angajator a dat faliment.
Abilitățile de relaționare cu alți oameni sunt la fel de importante ca și cele tehnice. Fii atent la întrebări precum ” De ce acest job ar fi unul potrivit pentru tine?” sau ”Cu ce va fi diferit acest job față de altele?”.
Sursă articol:
http://www.forbes.com/sites/lizryan/2016/11/03/the-five-hiring-mistakes-that-taught-me-how-to-recruit/#1e252f313044
Postăm articole pe tema Resurselor Umane pentru că oferim:
1.Servicii de Recrutare;
2.Servicii de Administrare de Personal;
3.Servicii de Consultanţă în sistem legal.
Date contact echipaPremian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .
2/5 – Cecilia
Liz Ryan continuă să împărtășească din experiența de recrutare, continuând cu Cecilia și Gaspard.
”Am angajat o persoană, să îi spunem Cecilia, pentru a lucra atât cu directorul financiar cât și cu avocatul companiei. Cecilia era încântătoare și echilibrată. Era o persoană pozitivă,conștiincioasă și muncitoare.
După câteva săptămâni, a devenit evident că Ceciliei îi lipsea din delicatețea socială. Era calificată în ceea ce privea toate activitățile pe care le realiza, exceptând interacțiunea cu oamenii. Abilitatea sa de a interacționa cu clienții, fie telefonic sau față în față, era sub cerințele job-ului.
A mai scris e-mailuri la fostele ei job-uri, însă modul în care scria era sub așteptări. Era nevoie să i se reamintească să spună ”Te rog” și ”Mulțumesc” atât în formă scrisă cât și vorbită.
Din fericire, s-a găsit un alt post pentru ea în departamentul de contabilitate, unde mare parte din persoanele cu care interacționa erau colegi și nu clienți sau furnizorii ai companiei. Cecillia se descurca foarte bine la noul ei post. ”Am verificat persoanele de referință ale Ceciliei, am ținut legătura cu ea pe durata procesului de recrutare/angajare – așadar ce a mers prost?”
Pe durata procesului de recrutare, ai tot timpul din lume să compui e-mailul perfect. La job-ul propriu zis, nu ai. Cecilia se descurca de minune, atât timp cât se putea pregăti cu atenție pentru fiecare interacțiune verbală sau scrisă, dar în majoritatea job-urilor, nu ai timp.
Astfel, am învățat să adresez întrebări de tipul ”Cum ai gestiona asta?”, candidaților pentru job-uri care implică multa comunicare.
Dacă aș fi întrebat-o pe Cecilia ”Cum i-ai răspunde unui client, la telefon, care este iritat din cauza unui colet pierdut?” sau ” Cum ai răspunde, pe e-mail, unui furnizor care dorește să se întâlnească cu directorul financiar?”. Mi-aș fi dat seama că Celia ar face față cu greu unor taskuri care implică comunicarea cu clienți/furnizori.
3/5 – Gaspard
Gaspard a intrat in departamentul de Inginerie. Am discutat cu el o dată sau de două ori în primele 3 luni. Se apropia aniversarea celor 90 de zile, așa că l-am întrebat ”Cum ți se pare până acum job-ul?”.
Gaspard mi-a răspuns ” E în regulă, dar mi-am îndeplinit responsabilitățile ca Inginer. Am acceptat acest post ca să am un punct de plecare spre alte job-uri. Verific care sunt pozițiile noi în fiecare zi. Vreau să intru în departamentul de Product Management.”
Inima mi-a stat în loc pentru o secundă, ascultând planul său. L-am întrebat dacă a citit materialele pe care i le-am trimis cu privire la noul job și i-am comunicat că e necesar să rămână un an pe poziția pe care este, înainte de a se transfera în alt departament.
”Ce? Nu aș fi acceptat job-ul dacă aș fi știut asta.”
” Îmi pare rău că ești dezamăgit. Uită-te la training-ul la care ai participat. Nu ar face sens să aducem o persoană nouă pe postul tău, pentru ca el să plece 3 luni mai târziu, în alt departament.”
Gaspard nu a părut prea încântat. Am discutat cu managerul lui și mi-a spus că Gaspard ar putea fi un angajat foarte bun, însă atenția lui este îndreptată spre noile job-uri. Este iritant pentru colegii lui, cărora le place job-ul lor. Cred că Gaspard a acceptat acest post doar pentru a avea o portiță de intrare în companie.”
Era adevărat. Am vorbit și cu alți manageri ”Tipul nou, m-a întrebat de job-urile disponibile în departamentul meu. I-am spus că dacă va face totul foarte bine în departamentul de Inginerie, vom auzi cu toții.”
Gaspard a mai rămas în jur de 6 luni.
Am învățat să anticipez întrebări precum ”Cât timp e necesar să rămân pe un post, înainte de a putea aplica pentru un altul, în alt departament?”, pe care le-ar putea avea candidații, dar pe care nu le adresează.
Sursă articol:
http://www.forbes.com/sites/lizryan/2016/11/03/the-five-hiring-mistakes-that-taught-me-how-to-recruit/#1e252f313044
Postămarticole pe tema Resurselor Umane pentru că oferim:
1.Servicii de Recrutare;
2.Servicii de Administrare de Personal;
3.Servicii de Consultanţă în sistem legal.
Date contact echipaPremian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .
În articolul de mai jos, Liz Ryan, colaborator pentru diverse publicații precum Huffington Post, Business Week, LinkedIn sau Harvard Business Review, împărtășește din experiența ei din domeniul HR.
”Când intervievezi și angajezi un număr mare de oameni, vei face și câteva greșeli. Iată cele 5 cele greșeli care m-au învățat cum să recrutez.
1/5 – Barney
Vom numi prima mea angajare eronată Barney. Barney a aplicat pentru un job în departamentul de IT. Nu aveam să fiu managerul lui Barney pentru că eu lucram în departamentul HR – dar aveam să fiu unul din principalii clienți ai lui Barney.
Dacă nu aș fi lucrat atât de aproape de Barney nu aș fi știut că nu este persoana potrivită pentru job. Barney era foarte deștept și prietenos. Experiența lui era imensă. Am crezut că l-am evaluat bine pe Barney când l-am intervievat, însă am scăpat un amănunt.
Barney a acceptat oferta noastră și a început job-ul după două săptămâni. M-am întâlnit cu el de două ori în primele lui două săptămâni. Ceva în atitudinea lui se schimbase. Colegul Barney nu mai era aceeași persoană prietenoasă cu care am discutat. La a doua noastră întâlnire l-am întrebat: ”Barney, ce mai faci? Pari puțin stresat sau distant. Este totul în regulă? Pot să te ajut cu ceva?”
„Nu”, a spus Barney. ”Sunt ok.”
Acela a fost un semn cum că ceva era în neregulă. Angajații noi aproape întotdeauna acceptă o invitație la o conversație cu privire la ce simt sau gândesc. Angajații noi aproape întotdeaun au întrebări. Barney nu avea nmic de spus.
L-am întrebat pe manager ”Cum vi se pare Barney până acum?”
”Ceva cu siguranță e în neregulă”, a spus managerul lui Barney. ”Barney este reticent față de mine. L-am invitat astăzi la prânz, în prima lui zi, și mi-a spus ”Putem să o lăsăm pe altă zi?”. De atunci l-am mai invitat de două ori, dar încă nu era momentul potrivit pentru el. Barney pare doar că ne vizitează. Nu e parte din echipă deloc.”
Barney a anunțat în două săptămâni că va accepta o altă ofertă. Barney a acceptat oferta noastră, dar în același timp și-a continuat căutările-de ce?
La un moment dat, un prieten de-al lui Barney, care lucra cu noi, ne-a spus că Barney a acceptat oferta noastră doar pentru că stătea prost cu banii. De fapt, el vroia să lucreze pentru o companie mult mai mică, unde ar fi simțit că își lasă amprenta mult mai evident.
În interviul pe care l-am avut cu el, am uitat să îl întreb pe Barney de ce consideră că i-ar plăcea în compania noastră și de ce job-ul pentru care a aplicat ar fi un pas important în cariera sa.
Acestea sunt două întrebări esențiale pe care e important să le adresăm fiecărui candidat. Cui îi pasă dacă o persoană este calificată pentru un job, dacă de fapt nu își dorește job-ul?
2/5 – Cecilia
Continuăm articolul în postarea viitoare.
Dar până atunci învaţă din greşelile altora!
Sursă articol:
http://www.forbes.com/sites/lizryan/2016/11/03/the-five-hiring-mistakes-that-taught-me-how-to-recruit/#1e252f313044
PostămarticolepetemaResurselorUmanepentrucăoferim:
1.Servicii de Recrutare;
2.Servicii de Administrare de Personal;
3.Servicii de Consultanţăînsistem legal.
Date contact echipaPremian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .
Să sperăm că toată lumea a răspuns afirmativ la această întrebare despre a deveni milionar.
Am extras dintr-un articol citit de curând câteva ponturi de care este necesar să ţinem cont dacă dorim să devenim milionari sau dacă aspirăm la un nivel de trai mai ridicat.
Se pare că nu este atât de dificil să devii milionar dacă ţii cont de următoarele 7 sfaturi. 😉
1.Este necesar să ai un plan financiar.
Este un lucru să spui că vrei să investeşti o anumită sumă pentru a începe o afacere care mai apoi să îţi aducă atât de mult profit încât să devii milionar. Şi este cu totul diferit să te asezi şi să scrii un plan realist prin care să transformi acest obiectiv în realitate.
“Planul scris te determină să treci la acţiune”spune Stewart Welch de la Welch Group din Birmingham.
“Calculează ce este necesar să câştigi şi cum să învesteşti”. Planul nu este doar obiectivul, el este totul – visele, ţintele, opțiunile.
2.Investeşte acum.
Acest lucru ar trebui să fie evident. Dar, ai fi surprins să afli cât de mulţi oameni încep să economisească doar după 30, 40 sau chiar 50 de ani. Așa că îţi reamintesc din nou. Dacă începi să pui bani deoparte când eşti mai tânăr, atunci vei avea mai mult timp pentru a deveni milionar.
3.Fii modest.
Am înțeles că munceşti din greu și doreşti să te bucuri de roadele muncii tale, dar dacă cheltui neglijent salariul fără să te gândeşti la ziua de mâine, atunci cum te aștepţi să îţi atingi obiectivele financiare?
Să fii modest este de fapt un obicei pe care milionarii îl împărtăşesc, ei fac acest lucru.
Să fii modest înseamnă să:
*plăteşti cu numerar în loc să foloseşti carduri de credit;
*îţi cauţi un al doilea loc de muncă, astfel încât să ai mai multe surse de venit;
*începi propria afacere, etc.
4.Transformă-ţi pasiunea într-o afacere.
Vorbind de mai multe surse de venit, nu a fost niciodată mai ușor să găsești un loc de muncă secundar. Dar de ce să nu câştigi bani în plus prin a face ceea ce îţi place? Nu sunt puţin cei ce şi-au transformat pasiunile în surse de venit precum: persoanele ce vând lucruri făcute “handmade”, tineri foarte buni la diferite materii ce oferă meditaţii etc.
Pentru a începe, accesează-ți punctele forte, calculează timpul de care ai nevoie, de câţi bani ai nevoie pentru a începe şi cercetează piaţa.
5.Elimină datoriile.
Când cheltuieşti o sumă considerabilă lunar pe o rată a dobânzii devine o provocare să mai economiseşti. De aceea, este important să scapi de această rată cât mai curând posibil.
Un exemplu ar putea fi să îţi înlocuieşti maşina ce o deţii în prezent cu o altă maşină (pentru care costurile cu întreţinerea şi carburantul sunt mai mici), astfel economiseşti şi reuşeşti să îţi elimini datoria. Fă tot ceea ce îţi stă în putere! Odată eliminată datoria poţi începe să economiseşti banii ce îi cheltuiai pe dobândă.
6.Automatizează-ţi economiile.
Este necesar să îţi stabileşti o sumă sau un procent din salariu pe care doreşti să îl pui deoparte şi care să fie retras lunar şi transferat în contul tău de economii. Acest lucru te va împiedica să cheltui mai mult decât ţi-ai propus.
7.Obţine sfaturi profesionale.
În cele din urmă, întâlnirea cu un planificator financiar profesionist vă poate ajuta să vă stabiliţi direcţia de orientare , vă poate sfătui cu privire la investițiile care ar fi avantajoase și cele pe care este necesar să le evitaţi.
Cheltuieşte mai puţin decât câștigi, mai ales atunci când începi să câștigi mai mult!
Sursă articol: https://www.entrepreneur.com/article/284166 Postăm articole cu tema investițiilor pentru că oferim servicii de:
1.Consultanță financiară;
2.Orientare în carieră;
3.Coaching de performanţă.
Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro