Angajezi? Evită următoarele 5 greșeli

Procesul de angajare nu este unul ușor. Josh Bersin, fondatorul Bersin by Deloitte, susține că ”principalul cost” pe care îl are o firmă atunci când pierde un angajat, este de fapt un triplu cost:
*include costul de angajare al unui nou angajat (promovare, screening, interviuri, angajare),
*perioada de acomodare a noului angajat cu noua companie
*instruirea noului angajat
În mod similar, Zane Benefits spune că de fiecare dată când un angajator își înlocuiește un angajat, costul e de la 6 până la 9 salarii ale poziției respective.
Acești factori, combinați, conduc la accentuarea importanței unei puternice strategii de recrutare pentru tipurile de companii. Fie că angajezi pentru o companie mică sau mare, e necesar să iei acești factori în considerare pentru a evita următoarele greșeli.
Să fii prea limitat în alegerile tale
Una din cele mai frecvente greșeli în angajare este alegerea unor candidați asemănători, conform lui Paul Wolfe, vice președinte al departamentului HR din cadrul Indeed.
”Gândește-te la diversitate când vine vorba de vârstă, experiență, istoric, rasă și gen, toate contribuie la diversitatea ideilor. Acestea contribuie la succesul organizațiilor și la dezvoltarea acestora.”
Conform American Express OPEN, compania ta va deveni mai interesantă cu oameni mai diferiți și poți atrage noi talente de peste tot din lume. O companie care are un program puternic de diversitate, va avea o bună reputație pentru că va fi văzută ca fiind corectă și imparțială în angajare.
”Nu căuta pe cineva care să fie exact ca ceilalți membri din echipa ta – să nu îți fie teamă să aduci pe cineva care te va provoca; un punct de vedere din afară poate fi exact de ce are nevoie compania ta”, spune Wolfe.
Să te încrezi în primele impresii
Ted Karkus, președintele laboratoarelor ProPhase, spune că angajatorii, deseori, evaluează subiectiv candidații: dacă le place sau nu de ei, în loc să verifice dacă candidatul ar putea îndeplini cu succes responsabilitățile postului. Deși nu poți ști sigur cum se va descurca un nou angajat, poți diminua riscul unei angajări fără succes, neluând în calcul primele impresii în decizia ta.
”E dificil să consideri că o strângere de mână fermă și un contact vizual bun înseamnă că acea persoană e foarte competentă”, a adăugat Jason Berkowitzz, business development executive la IBM Smarter Workforce. E de preferat ca managerii să încerce să își contracareze propria primă impresie. Dacă îți place cineva, caută motive care l-ar face nepotrivit pentru job, dacă îți displace, caută motive care îl fac potrivit pentru post.
Să fii indecis cu ceea ce îți dorești
”Este important să detaliezi cerințele job-ului și caracteristicile personale dorite, creând o listă de bifat pentru angajare, care poate fi folosită în screening-uri și interviuri pentru a determina dacă un candidat poate îndeplini cerințele postului.”
Fă o listă cu responsabilitățile job-ului și o listă de skill-uri, cunoștințe, experiență și talentul de care o persoană are nevoie pentru a îndeplini cu succes sarcinile, la nivelul așteptărilor. Cu o idee clară a ceea ce ai nevoie, va fi mai ușor să vezi acele skilluri în candidat.
O procedură de angajare neclară
Una din cele mai frecvente greșeli pe care o companie le face este să eșueze în definirea procedurii de angajare, înainte de căutarea propriu-zisă. O procedură neclară creează confuzie atât pentru manager cât și candidat. Fă selecția inteligent pentru a conduce la dezvoltarea afacerii, în timp ce oferi o experiență de lucru prozitiv pentru întreaga echipă.
Să uiți să evidențiezi cultura organizațională
”Marea majoritate dintre noi petrecem mai mult timp la lucru decât cu familiile sau prietenii noștri, așadar oamenii caută un mediu în care să se simtă confortabil sau să aibă anumite beneficii care să funcționeze și cu viața personală”, a adăugat Wolfe.
Fii concis cu intențiile și condițiile de angajare, poate fi diferența dintre o angajare de succes și un joc financiar.

Sursă articol: http://www.businessnewsdaily.com/5827-employer-hiring-mistakes.html

Postăm articole pe tema Procesului de Recrutare pentru că oferim:

1.Servicii de Recrutare;
2.Consultanţă pe Managementul Performanţei;
3.Coaching de Carieră.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro.

Secretul pentru a deveni exact cine vrei să fii

Suntem ceea ce facem, suma acţiunilor noastre, deoarece acţiunile ne definesc.
Când suntem prinşi de gândurile referitoare la ceea ce vrem să devenim în viaţă, ego-ul nostru preia controlul şi ne oprim din lucru. Începem să acordăm mai multă importanţă lucrurilor irelevante, precum modul în care ne văd ceilalţi oameni, decât celor care contează cu adevărat – paşii ce sunt necesari pentru a deveni ce ne dorim.
Eşti – public speaker – ? Ok, care este impactul discursului ţinut sau scris de tine astăzi?
Eşti – antreprenor – ? Minunat, cum ajută afacerea ta la rezolvarea unei probleme în acest moment?
Eşti – lider – ? Interesant, ajuţi în acest moment o persoană să devină mai bună?
Eşti – autor – ? Admirabil, ce scrii în această după-amiază?
Titlurile nu contează, deoarece ele nu produc valoare. Cel mai probabil ele împiedică crearea valorii deoarece permit ego-ului să preia controlul. Şi dacă ar fi să meriţi un titlu, ar fi doar pentru ceea ce faci şi esti în momentul de faţă.
În loc să te gândeşti la următoarea promovare sau cum să devii X, Y sau Z, concentrează-te pe activitatea pe care doreşti să o faci şi realizeaz-o cât mai bine.
Nu mai fi preocupat de modul în care te vor evolua oamenii ca şi scriitor, tu doar scrie! Nu mai cerceta sau naviga pe internet, doar aşterne pe o foaie cuvânt după cuvânt. Atunci vei fi un scriitor, un creator; în caz contrar eşti doar un consumator.
Nu munci pentru a deveni faimos ci fă o muncă de calitate. Nu contează ce cred ceilalţi oameni, tu aliniază-ţi scopul şi dedicarea pentru a realiza o activitate semnificativă, în cele din urmă acest lucru îţi va aduce adevărata împlinire.
Care este secretul pentru a deveni exact cine vrei să fii? Nu te mai concentra asupra procesului de a deveni cineva, asupra evoluţiei. Este obiectivul greşit. Concentrează-te asupra muncii în sine, pentru care ai fost dat pe acest pământ; doar aşa vei face ca zilele petrecute aici să conteze cu adevărat. Un exemplu concret îl constituie echipa Premian, pentru că facem ceea ce ne place.
Sursă articol: https://www.entrepreneur.com/article/276619 .
Postăm articole pe tema Managementul Carierei pentru că oferim:
1.Coaching de Carieră;
2.Consultanţă pe Managementul Performanţei;
3.Servicii de Recrutare.
Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro.