De ce este nevoie de marketing intern în organizație?

         Începem prin a-ți spune că înlocuirea unui angajat care pleacă din cadrul companiei tale este de aproximativ 12-18 salarii ale respectivului job, indiferent de natura sa.

În concluzie compania are de suferit. Mai exact pierde aproximativ un an sau mai mult din productivitatea companiei.

De ce? Din cauza a trei factori:

  • bugetul aferent angajării;
  • perioada de angajare a unui nou coleg în cadrul companiei;
  • timpul de acomodare a noului coechipier.

Un studiu recent ne arată că între 3-5 milioane de persoane au plecat să lucreze în străinătate, ceea ce pentru România este o provocare majoră.

Pentru a evita fluctuații de personal în cadrul companiei în care activezi este important să se realizeze atât marketing intern în organizație, cât și la nivel național.

Sursă articol: http://www.zf.ro/companii/cat-costa-compania-inlocuirea-unui-angajat-care-pleaca-15085195

Postăm articole pe tema Leadership pentru Rezultate pentru că oferim:

  1. Training Leadership
  2. Coaching pe basic management skills și leadership

Date contact echipa Premian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .

Reţeta unei propuneri de vânzare de nerefuzat

Cei 4 U

           Astăzi, când natura produselor și serviciilor poate fi extrem de complexă și clienții pot fi  extrem de exigenţi, succesul în domeniul vânzarilor înseamnă în primul rând să ai un business care incontestabil oferă valoare,  iar mai apoi să ştii cum să comunici propunerea clientului.

Indiferent de ceea ce vrei să vinzi, pe lângă informaţiile despre produsul/serviciul oferit şi abilităţile de vânzări este recomandat  să foloseşti reţeta celor 4U pentru a fi sigur că transmiţi propuneri de vânzare ce nu pot fi refuzate.

Primul U vine de la util, adică să transmiţi că ceea ce oferi este folositor, necesar . Este important ca atunci când un potenţial client vine la business-ul tău sau îţi accesează site-ul ,în primele 3 secunde  să-i transmiţi prin slogan, descrieri, panouri publicitare, imagini sau video ce are el de câştigat. În mai puţin de 3 secunde va decide dacă rămâne sau pleacă la concurenţă. Deci transmite-i din prima ce-i oferi util sau valoros pentru a-l convinge să cumpere.

Al doilea U este de la unic, cu alte cuvinte ce oferi tu şi alţii nu oferă. Într-o piaţă extrem de competitivă, în care este foarte simplu să compari ofertele existente, singurul mod de a câştiga clienţi este să te diferenţiezi  de concurenţă, să oferi ceva ce ei nu oferă.

Iată câteva puncte de diferenţiere de care să ţii cont în construirea ofertei de nerefuzat:

  • calitate mai bună,
  • gamă variată,
  • mai multe funcţionalităţi,
  • preţ mai bun în raport cu concurenţa,
  • proximitate (mai la îndemână),
  • suport sau consultanţă gratuită,
  • garanţie.

Când cauţi un punct de unicitate prin care să îţi diferenţiezi propunerea de  concurenţi gândeşte-te la cei 4P din marketing (Produs, Preţ, Plasament/Distribuţie, Promovare). După ce stabileşti unicitatea produsului/serviciului tău, asigură-te că punctezi acest aspect în comunicarea ofertei.

Cel de-al 3-lea U vine de la ultra-specific. Pentru a putea vinde este necesar să câştigi încrederea clientului. Elementele ultra-specifice cum ar fi: cifre privind rezultatele anterioare, testimoniale de la clienţi, video demo, mostre din produs, reprezintă un bun mod de a creşte credibilitatea ofertei .

Al 4-lea U vine de la o tactică frecvent utilizată în marketing, urgenţa. În ciuda faptului că nu am notat undeva lista de cumpărături, cu toţii ştim în orice moment  care este aceasta. Ofertele limitate reuşesc să ne dea un impuls să ştergem de pe listă anumite achiziţii pe care le-am tot amânat. Este recomandat să folosim această strategie pentru a creşte vânzările business-ului nostru, însă nu trebuie să abuzăm de ea.

Util

Unic

Ultra –specific

Urgent

Concluzionând, o propunere de vânzare de nerefuzat:

  • reliefează produse şi servicii utile,
  • se diferenţiază de concurenţă, prin unicitate,
  • este susţinută de exemple ultra-specifice
  • are o limitare de disponibilitate care să genereze urgenţă de cumpărare.

Sursă articol :

http://calinbiris.ro/reteta-unei-oferte-de-vanzare-de-nerefuzat-cei-4-u/?utm_source=facebook&utm_medium=status&utm_content=oferte&utm_campaign=2016-07 .

Postăm articole pe tema Vânzărilor pentru că oferim training pentru:

1.Vânzări de Valoare Mare,

2.Leadership pentru companiile care îşi doresc coechipieri „high achievers”,

3.Negocieri Dificile.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro

7 caracteristici comune angajaţilor neproductivi

     Concedierea angajaţilor poate fi dificilă pentru orice manager sau organizaţie. Iată 7 semne ce te vor ajuta să decizi daca este timpul  ca unul din angajaţii tăi să plece.

În lumea afacerilor termenul “neproductiv”  este văzut în 3 moduri diferite. În primul rând un angajat poate fi  atât de învolburat la birou încât tu nu ţi-ai dat seama că, în realitate,el nu a fost niciodată productiv. În al doi-lea rând poţi vedea cum randamentul unui angajat începe să scadă şi să realizezi că angajatul a devenit neproductiv. Sau în cele din urmă, un angajat poate fi neproductiv iar toată lumea ştie lucrul acesta.

Cu toate acestea, în toate cele 3 situaţii, caracteristicile sunt aceleaşi. De ce şi cum ajung angajaţii să fie neproductivi este o poveste diferită, dar pentru angajatori totul începe cu abilitatea de a recunoaşte unele dintre aceste caracteristici. Dacă poţi să recunoşti  un angajat neproductiv , atunci este primul pas pentru a face schimbări.

Luaţi în considerare următoarele trăsături şi acţiuni:

1.Se plânge                                  

Nu contează de ce se plânge sau la cine, de cele mai multe ori plângerile arată că acea persoană nu este dispusă la o schimbare. Este un „pierde vară” şi îi este întotdeauna mai uşor să se plângă decât să fie productiv. John Bradon a menţionat într-un articol că “Oamenii cu adevărat productivi  nu insistă asupra problemei. Ei doar îşi fac munca.”

2.Îşi găseşte scuze mereu

Este necesar să diferenţiem situaţiile în care task-urile nu se realizeză deoarece intervin alte task-uri prioritare şi cazurile  în care task-urile nerealizate au în spate doar nişte scuze. Începe să acorzi atenţie şi să vezi dacă aparent  există o scuză pentru tot.

3.Amână task-urile

De cele mai multe ori un angajat, va amâna task-urile  invocând diferite scuze, dar uneori  vei observa  că el  se va comporta ca şi cum task-ul mai poate aştepta şi îl va amâna  susţinând că “nu e mare lucru”. Acestă situaţie poate fi ok în doze mici, însă dacă devine un obicei va crea o problemă.

4.Cere confirmarea şefului în tot ceea ce face

Acest lucru se poate întâmpla din următoarele motive:  fie că angajatul speră ca şeful să facă acel task sau să îl delege altcuiva, fie că angajatul nu poate să lucreze independent şi să facă lucrurile bine. În nici una dintre situaţii acesta nu va fi productiv. Parte a productitvităţii este abilitatea de a lua problema în mâini,  să fii creativ şi să lucrezi din greu pentru a o rezolva, însă partea cea mai importantă rămâne dorinţa  de a rezolva problema . Să ceri confirmarea şefului  pentru tot ceea ce faci nu ajută şi în plus afectează productivitatea.

5.Este interesat doar de partea financiară

Acesta este un semn clar că angajatului nu îi pasă cu adevarat de job-ul său. Prin urmare, astfel de angajaţi vor fi productivi doar dacă vor obţine anumite beneficii. Pentru a fi cu adevărat productiv , angajatul trebuie să fie creativ şi inovativ în rolul său. Să faci doar  ceea ce ţi se spune şi apoi  să te opreşti din munca ta, nu înseamnă că îţi foloseşti  timpul în mod eficient. Chiar mai mult decât a fi neproductiv , aceasta este o caracteristică ce arartă că angajatul nu este motivat , ceea ce ne duce la punctul următor.

6.Nu este motivat

Se poate spune, că de obicei, oamenii care nu sunt motivaţi  fac lucrurile menţionate mai sus: se plâng, îşi găsesc scuze, amână, sunt interesaţi doar de partea financiară etc.  De ce ar fi productiv un angajat  în cazul în care nu îi pasă de companie şi de beneficiile ce le-ar putea aduce productivitatea sa? La urma urmei , pentru a fi productiv  este nevoie de muncă. În unele cazuri există o lipsă de motivare şi productivitate deoarece acel angajat nu se află pe postul potrivit.

7.Dispare dorinţa pentru dezvoltarea profesională şi personală

Acest lucru se întâmplă de obicei  când oamenii sunt mulţumiţi de propria persoană la postul ce îl ocupă. Poate că fac ceea ce li se spune şi nu se scuză, nici nu se plâng şi poate că uneori rezolvă singuri provocările, însă dacă dorinţa pentru dezvoltarea profesinală şi personală dispare atunci munca se transformă în rutină. O parte a productivităţii este să deprinzi noi abilităţi. Aceasta arată independenţă şi motivaţie. Fără această dorinţă de dezvoltare productivitatea va lipsi.

După cum se poate observa, caracteristicile menţionate mai sus se corelează între ele şi sunt în lanţ. Aproape că funcţionează ca un efect de domino, cu siguranţă vei regăsi 3 sau 4 dintre caracteristicile enumerate la un angajat neproductiv.

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face, ca angajator , este să recunoşti aceste trăsături şi să iei măsuri pentru a re-motiva angajatul.

Sursă articol : http://www.inc.com/adam-heitzman/7-common-characteristics-of-unproductive-employees.html?cid=sf01002&sr_share=facebook  .

Postăm articole pe tema Leadership-ului pentru că oferim:

  1. Training pe leadership,
  2. Programe de Team Building,
  3. Consultanţă pe managementul performanţei.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro .

Respectul faţă de ceilalți este cheia către munca eficientă în echipă

        Proiectul demarat de către Google în căutarea cheii secrete către munca eficientă în echipă, cunoscut drept Proiectul Aristotel, s-a desfășurat pe parcursul a mai multor ani și a inclus intervievarea a sute de angajați și analiza datelor referitoare la persoanele implicate în peste 100 de echipe active ale companiei.

Cercetătorii au făcut numeroase eforturi să găsească o formulă magică – mixul perfect de indivizi necesari formării unei echipe stelare – dar acest lucru nu a fost chiar atât de simplu.

Abordarea bazată pe date exacte efectuată de Google, a subliniat ceea ce liderii în lumea afacerilor știau deja de ceva timp.

Cele mai bune echipe au în vedere faptul că:

  • fiecare membru trebuie să participe în mod egal în conversații și
  • sentimentele fiecarui individ sunt respectate.

Se pune mai puțin accent pe componența echipei, atenția se concentrează astfel pe modul de interacționare a membrilor între ei.

Descoperirea celor de la Google își găsește ecoul în celebra carte a lui Stephen Covey, din anul 1989, intitulată Cele 7 obiceiuri ale oamenilor foarte eficienți: Membrii echipelor productive găsesc metode să se înțeleagă unii pe alții, să relaționeze între ei și în cele din urmă să se facă pe ei înșiși înțeleși.

Matt Sakaguchi, unul dintre managerii intermediari ai Google, s-a arătat dornic să pună în practică ceea ce au reușit să descopere prin Proiectul Aristotel. În unul din interviurile date presei, acesta îi povestește reporterului ziarului The New York Times, cum a reușit să comunice cu echipa sa probleme din afara serviciului, chiar și cele mai delicate, precum diagnosticul său legat de cancer. Comunicarea acestui fapt a dus ulterior la destăinuirea poveștilor personale a fiecărui membru, creând astfel o legătură mai puternică între coechipieri.

La baza strategiei și a rezultatului proiectului desfășurat de Google, se află conceptul de ”siguranță psihologică”. Acest concept presupune siguranța fiecărui membru în a-și asuma riscuri și a împărtăși idei fără teama de a fi umilit sau luat în râs.

După cum ne explică și cei de la Google:

  • Ai simțit că poți să întrebi care este scopul final, fără riscul de a părea că ești singurul pe dinafara subiectului? sau
  • Ai optat să continui fără să clarifici nimic, pentru a nu fi perceput drept o persoană în necunoștință de cauză?

Siguranța psihologică este cel mai important factor în construirea unei echipe de succes. Astfel, fără a fi nevoie de prea multe cuvinte: fii drăguț și respectuos cu ceilalți coechipieri.

Sursă articol: http://goo.gl/WSnc29

Postăm articole pe tema Leadership-ului pentru că oferim:

  1. Consultanţă pe Managementul Performanţei,
  2. Coaching de carieră,
  3. Coaching de performanţă.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro.

Eficienţă şi organizare? Citeşte articolul Premian.

Vrei eficienţă şi organizare?

    Începem prin a-ți spune că ziua de lucru de 8 ore este o abordare învechită și ineficientă la locul de muncă. În cazul în care dorești să fii mai eficient este necesar să găsești o nouă abordare.

    Un studiu recent realizat de Draugiem Group a folosit o aplicație pe calculator cu scopul de a urmări obiceiurile de lucru ale angajaților. Această aplicație a măsurat cât timp petrec oamenii pe diferite sarcini/task-uri în comparație cu nivelurile lor de productivitate. Rezultatul a fost unul uimitor. S-a descoperit că lungimea unei zile nu contează foarte mult, ceea ce contează foarte mult este structurarea unei zile de muncă. În principal studiul arătă că persoanele care luau pauze scurte erau mult mai productive în comparație cu cele care lucrau ore în șir.

     Raportul ideal de lucru este următorul: 52 de minute de lucru urmate de 17 minute pauză. Cei care urmează acest program au un nivel de focusare unic pentru munca lor. În cele 52 de minute este important ca:

-> pagina de Facebook să fie închisă;

->să evităm să citim email-uri.

În concluzie să fim concentrați asupra sarcinilor din momentul respectiv.

Ce vrea creierul nostru?

Pauză de 15 minute la fiecare oră lucrată. Creierul nostru funcționează o oră cu un nivel de energie ridicat, iar 15 minute cu un nivel de energie scăzut. Pauzele reale de 15 minute sunt cele în care ieșim să ne plimbăm sau ne bucurăm de natură. În cazul în care în cele 15 minute verificăm email-uri, ne uităm pe Facebook, bateriile noastre vor fi mai puțin încărcate decât în cazul unei plimbări.

Pentru o productivitate eficace urmează pașii următori:

  1. Stabilește-ți sarcinile în intervale de timp;
  2. Respectă ora de lucru, respectiv lucrează 52 minute;
  3. Ia pauza la timp, de 15-17 minute;
  4. E important să iei pauză înainte ca trupul să îți ceară;
  5. Pentru o zi productivă aplică cele 4 puncte precizate mai sus.

Sursă articol: https://www.entrepreneur.com/article/270267

Postăm articole pe tema Time management-ului pentru că oferim:

  1. Consultanţă pe Managementul Performanţei
  2. Training și Coaching pe Managementul timpului
  3. Coaching pe basic management skills și leadership

Date contact echipa Premian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .